'Kleur servet beïnvloedt smaakbeleving gerecht'

'Kleur servet beïnvloedt smaakbeleving gerecht'

De kleurenwiel van Tork is de ideale match om de kleur van het servet en de smaakbeleving van het gerecht te bepalen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kleur impact heeft op de smaak- en aromabeleving van een gerecht.

Het combineren van eten met de juiste kleur servet is een uitstekende manier om gerechten tot leven te laten komen. Om ondernemers te helpen met deze keuze is Tork een samenwerking aangegaan met foodstyllist en chefkok Linda Lungren. Zij is een expert in smaak en stijl.

Perfecte match

Tork

Linda heeft passende gerechten gemaakt bij de vier nieuwste Tork LinStyle-kleuren uit de premium-range. De premium LinStyle servetten en pochettes zijn zachter en volumineuzer dan standaard tissue servetten. Ze zijn extra absorberend en creëren een luxe eetervaring waarvoor gasten terugkomen.

  • Aqua Blue: Aqua Blue vitaliseert geel en vermindert zoutheid. Het biedt de mogelijkheid om een frisse draai te geven aan klassiekers als steak met frites.
  • Coral: Als je een koraalkleurig servet gebruikt, helpt het de zoete smaak en aroma's te versterken zodat je met een rijk dessert kan eindigen.
  • Anthracite: een donkere grijstint accentueert lichtgekleurde gerechten als bijvoorbeeld pasta. Het ziet er romiger en smakelijker uit.
  • Mustard: geel en groen zijn beide warme kleuren en passen daarom perfect bij elkaar. De combinatie creeërt harmonie en benadrukt de versheid van bijvoorbeeld een groene salade.
Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.