Marcel van Zomeren jubileert bij In den Rustwat

Marcel van Zomeren jubileert bij In den Rustwat

Marcel van Zomeren is 30 jaar verbonden aan In den Rustwat in Rotterdam. Hij begon in 1988 als chef van het door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde restaurant en is sinds 1997 ook eigenaar.

Het pand waarin het restaurant van eigenaar en patron Marcel van Zomeren is gevestigd, staat sinds 1959 op de huidige plek in Kralingen onder de rook van het stadion van voetbalvereniging Excelsior.

Sinds 1988 is Marcel van Zomeren verbonden aan de eetgelegenheid met de bijzondere historie. In 2018 is dat dus liefst 30 jaar. Van Zomeren begon als chef en is sinds 1997 ook eigenaar.

In de lijsten

In den Rustwat is door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, de internationale onderscheiding voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Lekker heeft de eetgelegenheid met een recensie opgenomen in het overzicht van de vijfhonderd beste restaurants van ons land en ook in de Gault&Millau-gids is plaats voor In den Rustwat (14 van de maximaal te halen 20 punten).

Over Marcel van Zomeren

Marcel van Zomeren heeft de klassieke Franse keuken als basis. Het restaurant huisvest in een van de best bewaarde historische gebouwen van Rotterdam. De herberg stamt uit 1597 en heeft inmiddels een geschiedenis van meer dan 400 jaar culinair genieten achter de rug.

Veel authentieke items zijn bewaard gebleven. De tegelvloer en de Delfts blauwe tegeltjes aan de muur zijn origineel. Absolute blikvanger is het rieten dak. Sinds de heropening in 1960 door burgemeester Van Walsum is het een van de beste culinaire gelegenheden van Rotterdam.