Alliance Gastronomique: Het Roode Koper treedt toe

Alliance Gastronomique: Het Roode Koper treedt toe
Dennis van den Beld, chef van het Roode Koper.

Hotel restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. De vereniging, waarvan Marc van Gulick van Landgoed Lauswolt voorzitter is, telt 33 leden in Nederland en 6 in België. Eén lid, Restaurant Fred in Rotterdam, heeft afscheid genomen van de Alliance.

Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met de komst van Het Roode Koper. ‘Het is een kwaliteitsbedrijf dat al jaren lang onder de bezielende leiding van de familie Sörensen en hun medewerkers een plek verdient in de culinaire top. Wij zijn blij dat ze bij ons verbond komen.’ Volgens Van Gulick heeft Restaurant Fred in goed overleg afscheid genomen van het verbond. 'Zij wilden zonder een vereniging verder. Niets geks aan de hand.'

De Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa. De Alliance werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs; 2017 was een jubileumjaar voor de club.

Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december 2018 in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie van Het Roode Koper plaatsgevonden.

Onder leiding van Onno Kokmeijer, Masanori Tomikawa en Emmy Stoel hebben alle Alliance leden bij Okura genoten van een feestelijke avond en is het nieuwe lid verwelkomd binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Nederland en België

Alliance Gastronomique telt nu 39 leden. Van de 39 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

Het Roode Koper

In het restaurant van landgoed hotel Het Roode Koper staat chef Dennis van den Beld achter de kachel. Van den Beld hanteert een klassieke kookstijl, gebaseerd op de Franse keuken met eigen gemaakte persoonlijke accenten. Recent kwam Van den Beld nog uit voor het Nederlands Kookteam.

Het hotel, met een Engelse landschapstuin, heeft een sfeervolle lounges met haard en 32 hotelkamers. De keuken is in 2015 door Michelin bekroond met een ster.

Het landgoed op de Veluwe heeft op haar terrein begin 2018 een Poolhouse geopend, inclusief tweede restaurant, bar, terras en buitenzwembad. De keuken staat – net als die van het Landgoed zelf – onder regie van de met één Michelinster bekroonde chef Dennis van den Beld. Het nieuwe Poolhouse van Het Roode Koper omvat een buitenzwembad met bar, loungeterras en tweede restaurant. Het tweede restaurant heeft een zelfstandig keukenteam.

Het ruim honderd jaar oude landgoed is eigendom van Yolanda en Jon-Ivar Sörensen. De derde generatie die aan het roer staat van dit familiebedrijf. ‘Internationale allure maar bereikbaar voor iedereen', zegt de familie.