KHN geeft 7 tips om gasten te verleiden tot een gezondere keuze

KHN geeft 7 tips om gasten te verleiden tot een gezondere keuze

Meer groenten, letten op suikers, verzadigd vet en zout en af en toe wat minder vlees. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) informeert horecaondernemers over gezond(er) eten en geeft tips en praktijkvoorbeelden.

KHN organiseerde op 6 maart een inspiratietour in Eindhoven. Tijdens deze tour bezochten ondernemers verschillende mooie concepten op het gebied van fastservice. De dag startte met een bezoek aan het onlangs geopende restaurant van de Amerikaanse hamburgerketen Five Guys. Na een presentatie van ceo Paul Reynish werden de signature dishes geproefd: burgers & fries.  Verder stond een bezoek aan de Downtown Gourmet Market op het programma. Hier staan 21 foodstands op een oppervlakte van 820 vierkante meters. Van Japanse vissalades tot Mexicaanse taco’s en speciale ijssoorten.

Zeven tips voor gezond eten in de horeca

gezond eten in de horecaOnderzoeksbureau Consumatics presenteerde 7 tips hoe horecaondernemers hun gasten kunnen stimuleren om gezondere keuzes te maken (zie foto). Psychologe Jenthe Furrer van Consumatics vertelt hoe je met slimme verleidingstrucs en kleine aanpassingen in je horecazaak beter kunt inspelen op het onbewustzijn van de gast.
Door praktische voorbeelden uit de horeca en retail worden de toehoorders meegenomen in de wereld van de consumentenpsychologie en neuromarketing. Consumatics brengt onbewust gedrag in beeld door middel van wetenschappelijke onderzoeken. Voor deze 7 tips heeft Consumatics een literatuurstudie gedaan om een mix van nieuwe feiten en psychologische theorieën samen te voegen.

>> Leestip: Monitor voor gezonder bedrijfsrestaurant