Restaurant Valenzia wint Zeeuwse Mosseltrofee

Restaurant Valenzia wint Zeeuwse Mosseltrofee

Leermeester Pim Weterings en leerling Rik Hoevenaars van Restaurant Valenzia uit Eindhoven zijn tijdens de horecabeurs in Goes verkozen tot beste leermeester-leerlingteam van het jaar en winnen daarmee de Zeeuwse Mosseltrofee.

Leermeester Sander de Jonge en zijn leerling Eric van Tilburg van Mezger in Domburg gingen er vandoor met de tweede prijs. De aanmoedigingsprijs was voor Ratatouille Food and Wine in Haarlem met leermeester Adriaan van der Zwaard met leerling Tom Groothuysen.

Strijd om Zeeuwse Mosseltrofee

De leermeesters-leerlingen gingen tijdens een wedstrijd, georganiseerd door het samenwerkingsverband Food Lab Zeeland, de strijd aan met acht landelijke teams met steeds een leermeester en een mbo-student. De spanning was vanaf de start van de wedstrijd direct om te snijden. Er werd keihard gestreden door de mbo-studenten. De studenten moesten met hun team een viergangenmenu bereiden en serveren voor de vakjuryleden. Het viergangenmenu bestond onder andere uit: gerookte paling, meerval, kingfish, zeewieren, en Zeeuwse paella 3.0.