Line up Assen bekend: Groene Lantaarn, Ciel Bleu, Amsterdammertje en Loohoeve doen mee

Line up Assen bekend: Groene Lantaarn, Ciel Bleu, Amsterdammertje en Loohoeve doen mee
Winnaar 2017: Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve

In Assen strijden maandag 11 februari 2019 tien teams van toprestaurants om de Grand Prix van Assen. De Loohoeve, Vive La Vie, Ciel Bleu, De Groene Lantaarn, 't Amsterdammertje, Bij Kees, De Bloemenbeek, Lauswolt, 't Lansink en Carelshaven Delden doen mee. Wie vaardigen ze af?

De tien deelnemende restaurants sturen teams naar Assen. Naast de wedstrijd-chef mogen de zaken een assistent en een gastheer/gastvrouw meenemen naar de wedstrijd. De opdracht bestaat uit het serveren van een feestelijke viergangen lunch voor vier personen, inclusief amuse en aperitief dat aan tafel bereid wordt. Dennis de Haan van Restaurant De Haan in Groningen won de grand prix van Assen in 2018. Hij werd in december 2018 bij GaultMillau nog verkozen tot Bistronoom van het Jaar. In 2017 won in Assen Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve uit Waalre.

De winnaar van de krijgt de Grand Prix EvenTT Culinair wisseltrofee en een bedrag van € 5000,-.

Deelnemers Grand Prix EvenTT Culinair Assen 2019

Niels Schievink Restaurant De Loohoeve * Schoonloo
Gerry Trouw Restaurant Vive la Vie Groningen
Rody Ponne Restaurant Ciel Blue ** Amsterdam
Bibi de Wit Restaurant De Groene Lantaarn ** Zuidwolde
Marco vd Wijngaard Restaurant 't Amsterdammertje * Loenen aan de Vecht
Kees Visser Restaurant Bij Kees Zierikzee
Michel Oude Booyink Restaurant De Bloemenbeek * De Lutte
Erik Timmerman Landgoed Lauswolt * Beetsterzwaag
Amber Beekman Restaurant 't Lansink * Hengelo
Daniel Nijkamp Restaurant Carelshaven Delden

De chef kookt samen met de keuken-assistent, maar moet wel tijdens de mise en place de wedstrijdruimte verlaten. De assistent maakt dus de mise en place voor het menu, vanaf 13.00 uur mag de chef zich weer in de wedstrijdruimte begeven en geven de teams – met z'n tweeën - de gerechten mee.

De wedstrijd is een black box wedstrijd, deelnemers koken met producten die ter plaatse aangeboden worden door Bidfood. De bediening serveert een passend feestelijk aperitief en bijpassende wijnen, de wijnen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Restricties van het menu: geen soep en geen ijs.

Alle gangen worden geserveerd op servies van Gastro Supply.

Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
Één van de borden naar de jury.
Één van de borden op de show tafel.
Twee borden naar het restaurant.

De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* Harmonie en presentatie
* originaliteit
* moeilijkheidsgraad
* smaak
Maximaal te scoren: 100 punten.

Bovendien is er door de gastheer/vrouw in het restaurant 50 punten te scoren.

Team totaal: 150 punten

Jury Grand Prix EvenTT Culinair 2019

Jilt Cazemier Restaurant de Vlindertuin*
Arjan Bisschop Restaurant De Heeren van Harinxma*
Jan Smink Restaurant De Librije***
Steven-Klein Nijenhuis Restaurant Onder de Linden*
Dennis van der Beld Restaurant Het Roode Koper*

Alle winnaars wedstrijden Assen van 2018

Grand Prix EvenTT Culinair
1 Dennis de Haan Restaurant de Haan Groningen
Maître Roelof van der Laan Bokaal
1 Bram van Grinsven Restaurant Somm Uden
Innovatieve Chef
1 Kevin Reijerse Restaurant Het Roode Koper Ermelo
2 Jorgo Tzanos Restaurant De Loohoeve Schoonloo
3 Marcel Heintzberger Restaurant De Beyerick Zeist
A la minute Halfom
1 Gert van der Heijden Restaurant Het Roode Koper Ermelo
2 Marleen Brouwer Restaurant De Loohoeve Schoonloo
3 Jelle Schepers Restaurant Stones Emmen
Assiete klasse
1 Chris-Ian Staal Hampshire Hotel Emmen Emmen
2 Boy van Rijn The Lobby Fizeaustraat Amsterdam
3 Damian Nieland Grandcafé De Kamer Slagharen
Junioren klasse
1 Edwin Wobben Grand Café De Brink Dwingeloo
2 Bibi de Wit Restaurant Sukade Meppel
3 Janine Borger Hotel Paping Ommen
Sierwerk Klasse
1 Geert Eling Hampshire Hotel Emmen Emmen
2 Raimond van Iren Patisserie van Iren Muntendam
Grand Dessert Klasse
EREPRIJS Dennis Klompsma Bos & Bos Catering Groningen
1 David de Jong Restaurant het Roode Koper Ermelo
2 Geert Eling Hampshire Hotel Emmen Emmen
3 Mark Werkman Drenthe College Emmen
Tappasklasse Streekprodukten
Eervolle vermelding Vera Kruijer Restaurant De Sluiswachter Dieverbrug
Klasse high, beer, wine & tea
1 Rik Vinke Restaurant Stones Emmen
2 Carina Kappers Rijn IJssel Vakschool Wageningen
3 Irene Zantinge Hemelse Patisserie Arnhem
Klasse Bittergarnituur Opleidingen
1 Lars van der Linden Friese Poort College Drachten
2 Diego Bijker Noorderpoort College Groningen
3 Dennie Postma Noorderpoort College Groningen
Klasse Feestelijke Taart
1 Ruben van Trigt Tops Edelgebak Bilthoven
2 David de Jong Restaurant Het Roode Koper Ermelo
3 Sibrich Bakker De Patissier Zoeterwoude
Saisonnier Persprijs
Dennis Klompsma Bos & Bos Catering Groningen
Gastvrijheidswedstrijden 1 ste jaars
1 Romany Rotman Noorderpoort College Groningen
2 Sharon de Haan Friese Poort College Drachten
3 Larissa Boes Noorderpoort College Groningen
Gastvrijheidswedstrijden 2 de jaars
1 Reiny Toxopeus Noorderpoort College Groningen
2 Erik Hartholt Noorderpoort College Groningen
3 Rosanne Wilke Drenthe College Emmen
Schoolwinnaar Noorderpoort College Groningen