Lex Gasseling van restaurant Rijks naar Famous Flavours

Lex Gasseling van restaurant Rijks naar Famous Flavours

Lex Gasseling - voormalig eigenaar van Restaurant Fris in Haarlem - heeft zijn baan als general manager bij restaurant Rijks ingeruild voor een gelijknamige functie bij Famous Flavours, een high-end cateraar die onderdeel is van Compass.

Lex Gasseling legt tegelijk ook de voorzittershamer van de G7 neer. Dit is een samenwerkingsverband van zeven restaurantverenigingen in Nederland.

De G7 bestaat uit Alliance Gastronomique, Châteaux et Résidences Gastronomiques, Fine Eastern Restaurants, Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants en Selected Indonesian Restaurants. Deze rol bekleedde hij al toen hij nog eigenaar was van JRE-restaurant Fris. Gasseling was voor Rik Jansma (Basiliek) ook voorzitter van de JRE zelf. Restaurant Fris verkocht Gasseling in 2016 aan zijn chef Rick May.

Joris Bijdendijk neemt bij Rijks de taken van Lex Gasseling over.

Lex Gasseling tegen Misset Horeca: ‘Toen ik na het ondernemerschap bij Rijks aan de slag ging in Amsterdam, dacht ik dat het voor ongeveer 1,5 jaar zou zijn. Het plan was om daarna door te stromen naar een ander project, ook binnen Vermaat, de eigenaar van Rijks Restaurant Amsterdam. Binnen Vermaat was echter geen passend project voorhanden, vandaar deze stap.’

Gasseling vervolgt: ‘Tobias Overgoor is de eigenaar en oprichter van Famous Flavours. Ik sta naast hem in de organisatie. Het niveau is er ook hoog, dus dat trekt me zeker aan. Wat ik zoal doe? Nu is het vooral kennismaken met het bedrijf. Daarnaast begeleid ik de tastings die we hebben in Nieuw-Vennep, waar potentiele opdrachtgevers met onze gerechten kennismaken. Locaties bezoeken, handen schudden. Dat.’

‘Wat op de planning staat is het project waarbij de kwaliteit van Famous Flavours wordt doorgezet naar de bedrijfscatering van Compass en haar label Eurest. Er komt een kwaliteitslabel boven Eurest, dat gaan we ontwikkelen.’

De cateraar Famous Flavours werd in 2016 beloond met de Misset Horeca Catering Award voor beste party & event cateraar. In datzelfde jaar is Famous Flavours overgenomen door de Compass Group. FF bleef én blijft als zelfstandig onderdeel functioneren. Tobias Overgoor begon zijn carrière als chef-kok, hij werkte onder meer bij het Franse driesterrenrestaurant Ledoyen. Hierna specialiseerde hij zich in de zakelijke catering branche waarna hij in 2008 Famous Flavours oprichtte.