Erik van Loo en The Park beëindigen samenwerking

Erik van Loo en The Park beëindigen samenwerking
Erik van Loo (l) en Richard de Vries

Na vijf jaar komt er op 1 juni 2019 een eind aan de samenwerking tussen restaurant The Park en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel **. 'Het is nu tijd om op eigen benen te staan.'

Na de opening in 2014 verwierf The Park bekendheid door direct De Gouden Pollepel te winnen, de restaurantcompetitie van het Algemeen Dagblad. Ook kreeg het Rotterdamse restaurant een vaste plek in de Lekker 500 en de Gault Millau gids. Inmiddels is The Park voor het tweede jaar door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand.

'Het DNA van Erik van Loo zit na vijf jaar stevig verankerd in ons restaurant. Het is nu tijd om op eigen benen te staan,' aldus Erik de Wit, general manager van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam.

Nadrukkelijker eigen stempel

Richard de Vries, chef de cuisine van Restaurant The Park die vanaf het begin verantwoordelijk is voor de dagelijkse uitvoering, blijft de scepter zwaaien in de keuken. Jasper Mein blijft verantwoordelijk voor de service en het wijnadvies.

The Park, Erik van Loo

De koers die het restaurant zal varen blijft onveranderd: casual dining met kwalitatief hoogstaande producten en smaken tegen een betaalbare prijs. Erik de Wit: 'Wij zijn trots dat Richard en Jasper nog nadrukkelijker hun eigen stempel zetten op de gastronomie in het Bilderberg Parkhotel.'