video

Dagjournaal Bocuse d’Or, dinsdag 1 juli

Restaurant

Alicia Keys, Carlos Santana, Pat Metheny en Elvis Costello zijn enkele van de vele artiesten die zullen optreden tijdens de 29e editie van het North Sea Jazz Festival in het Congrescentrum in Den Haag. Dat maakte organisator Mojo Concerts donderdag bekend. Het festival heeft dit jaar plaats van 9 tot en met 11 juli.

Mojo presenteert 11 mei het volledige programma van het muziekevenement, maar de organisatie lichtte donderdag alvast een tipje van de sluier op. Zo werd ook duidelijk dat vier topnamen uit de jazz samen gaan optreden, namelijk pianist Herbie Hancock, saxofonist Wayne Shorter, bassist Dave Holland en drummer Brian Blade.

Elvis Costello gaat samen met het Metropole Orkest liedjes uit verscheidene perioden van zijn carrière spelen. De jonge zanger/pianist Jamie Cullum geldt als de nieuwste jazz-ontdekking uit Engeland en ook hij zal niet op het festival ontbreken. Traditionele Arabische muziek wordt door de Libanees Rabih Abou-Khalil (fluit) gecombineerd met jazz-improvisaties en klassieke technieken uit Europa.

De kaartverkoop voor het driedaagse evenement begint 15 mei. Onlangs werd duidelijk dat North Sea Jazz bakermat Den Haag gaat verruilen voor Rotterdam Ahoy’. Dat gebeurt in 2006. De organisatie verhuist naar Ahoy’ omdat de grote Statenhal van het Congrescentrum op termijn wordt afgebroken. om de bouw van kantore op die grond mogelijk te maken.

Video

Reageer op dit artikel