video

GaultMillau: Marc van Gulick

Restaurant

Atlanta is zeer populair als werklocatie voor afgestudeerde horecastudenten. Dat stelt het uitwisselbureau HRC International. Twintig procent van de studenten werd in 2003 door HRC geplaatst in Atlanta.

Chicago staat met tien procent op nummer twee en San Diego is met acht procent de derde in de rij met favoriete werklocaties voor horecastudenten. ‘In Atlanta zijn we begonnen in 1995, kort voor de Olympische Spelen. Daar is nog steeds ons tweede kantoor gevestigd’, aldus Marc Croymans van HRC International.

Croymans: ‘De populariteit voor Chicago uit zich vooral in de vele zakenhotels. Die zijn er onder andere vanwege de auto-industrie in dat deel van de Verenigde Staten. Daarnaast beschikt Chicago over het grootste vergadercentrum ter wereld. San Diego is interessant vanwege de zonnige locatie in combinatie met goede jobs. Las Vergas, New York en Miami verkopen zich zelf, maar zelfs in de hoofdstad van Alaska, Anchorage, kun je onze kandidaten tegenkomen.’

Verder blijkt uit cijfers van HRC dat bijna de helft van de geplaatste studenten terechtkomt in luxe zakenhotels. Zo’n twintig procent kiest ervoor om te werken in luxe resorts. Frontoffice shiftleader en restaurantsupervisor zijn de populairste functies.

Video

Reageer op dit artikel