video

Dynasty in Amsterdam

Restaurant

Na het lezen van het ingezonden formulier en het zien van de filmclip heerst er aanvankelijk enigeverwarring bij de jury. De clip gaf een heel ander beeld van het event dan de beschrijving op papier.Er waren ook een aantal vraagtekens bij de follow up van het event: is het wel alsmarketingcommunicatie instrument gebruikt? Om een beter inzicht te kunnen krijgen heeft de jury eenvertegenwoordiging van de inzender uitgenodigd om een toelichting te geven. Onbekendheid met deafzender en de (internationale) doelgroep bleken de oorzaak van de lichte verwarring.
Het werd snel duidelijk dat het event goed past binnen de corporate identity van ABS. Het event wasgeraffineerd opgezet. De jury wass unaniem in haar oordeel over de zeer verzorgde en consequentdoorgevoerde stilering. Het event was bovendien zo persoonlijk van opzet dat het bijna een privé-feestwas. De jury was ook positief over de uitwerking van een aantal details. De witte kleding bijvoorbeeld,die rangen en standen deed verdwijnen en alle deelnemers ‘evenwaardig’ maakte. Het bijzondereconcept heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de saamhorigheid en de ‘corporate pride’.

Brake event – 6 september 2003 – IJsselstein – Maarssen
Marc van Laere Producties i.s.m. Made in Mind

Het 25-jarig jubileum was voor ABS aanleiding om zich nadrukkelijk te profileren als meer dan eenremmenspecialist. Het wilde klanten en leveranciers het gevoel geven dat ABS een échte partner inbusiness is. Dat deed het door in een event alle gasten centraal te stellen en een samenspel tecreëren tussen klanten, leveranciers en het team van ABS. De naam van het event: Brake Event –Partnership more than only brakes. Want ABS is een persoonlijke, no nonsense partner to businessorganisatie, waar zakelijkheid en gezelligheid de businesspartners voldoende ruimte bieden om elkaarwat te gunnen.
De gasten van het event waren het hechte team van medewerkers met partners (100 personen), derelaties uit Nederland (een verwende groep van 100), leveranciers (50 no nonsense mensen),speciale gasten (25 aandeelhouders en andere VIP’s) en buitenlandse relaties (100 Oost-Europeanendie voor het eerst kennismaakten met ABS).Ondanks de grote verscheidenheid aan doelgroepen, gold voor alle gasten dat ze zich opgenomenmoesten voelen in de ABS-gemeenschap. Er werd een emotionele beleving nagestreefd waarbij deonderlinge grenzen zouden vervagen.
Het event startte op het terrein van ABS in IJsselstein. Alle gasten was vooraf gevraagd zich in het witte kleden. Deze uniforme dresscode zorgde direct voor een teamgevoel. Keycords met de naam vande gast en een kleurenstip gaven aan tot welke doelgroep de gast behoorde. Na de opening stondenfietsen en tandems klaar. De gasten vertrokken in een witte sliert van vier kilometer richting Ameide.Onderweg waren er diverse gimmicks. Aangekomen in Ameide lag een boot klaar om de gasten tevervoeren naar De Fabrique in Maarssen. Aan boord werd met smartlappen de stemming gezet. Eenbelangrijk onderdeel van het event was het gezamenlijk realiseren van een trendy videoclip in eenrazendsnel MTV tempo. In De Fabrique vertrokken de mensen richting diverse filmsets. Na het dinerwerd het resultaat van een dag samenwerken getoond: de ABS videoclip. Het publiek floot, lachte enwas razend enthousiast over de eigen prestatie. Iedereen kreeg deze videoclip op dvd mee naar huis.De dag bood veel interactie, verrassing en betovering. De gasten waren deelgenoot van een event datbijzonder was, maar niet overdone. Er werd gedoseerd gebruikgemaakt van eenvoudige middelen.Het decor in de bedrijfshal van ABS (startpunt van de dag) bestond slechts uit ABS dozen en helder tllicht. De videoclip werd gerealiseerd met eenvoudige middelen, zoals emmers, paraplu’s, bezems,dozen, pollepels enzovoort.

De relatie tussen klanten, leveranciers en ABS-team is door het event verstevigd. Het event had directweerslag op de verkoopcijfers, want de verkoopacties bereikten na het event qua omzet eenhoogtepunt.

Video

Reageer op dit artikel