video

Lai Sin in Driebergen

Restaurant

De jury was verbaasd over de (veel te korte) voorbereidingstijd. Het eventbureau werd extreem laatingeschakeld. Als je als opdrachtgever een bureau slechts achttien dagen de tijd geeft om eenprofessioneel event neer te zetten, lijkt het alsof het event niet als een serieus onderdeel van demarketingmix wordt beschouwd. Bovendien werkt het kostenverhogend. Overigens werd door de juryopgemerkt dat opdrachtgevers in toenemende mate weinig planmatig omgaan met huncommunicatieactiviteiten. Dit kwam in de score tot uiting bij beoordeling van het creatieve en gedurfdekarakter van het concept.
De jury besloot een bronzen EVA toe te kennen aan Canal+ omdat het event, zeker gezien het kortetijdsbestek, goed verzorgd was en fraai gebruik maaktevan het product zelf.
Dit kwam op een amusante wijze tot uitdrukking in de setting van de huiskamer (de plek bij uitstek omvan het product te kunnen genieten). Ook de manier waarop de verschillende huiskamers met elkaarin verbinding stonden, werd gewaardeerd.

Voor één avond leuker dan thuisblijven – 26 oktober 2003 – Fort Voordorp, Groenekan
The Live House

De accountmanagers van Canal+ spreken regelmatig met hun contactpersoon bij de dealers. Dit isaltijd in een zakelijke omgeving en beperkt zich tot één persoon. Met dit event werden alle verkopersbereikt in een feestelijke en ongedwongen sfeer. Het event week af van wat de dealers doorgaansmeemaken. Vrijwel jaarlijks organiseert Canal+ een inmiddels populair feest voor haar top 100 dealersen hun partners. Het zijn grote dansfeesten met optredens door bekende Nederlandse artiesten. Ditjaar werd hen echter een hele andere ervaring voorgeschoteld.
Ook dit event richtte zich op de dealers en hun partners. Ze vormen doorgaans een zeer verwend enpassief publiek, dat ook door andere leveranciers vaak wordt uitgenodigd.
Met het event wilde Canal+ meerdere doelen bereiken. Het wilde zijn imago versterken, zichonderscheiden van de concurrentie en de verkopers bedanken en belonen. Tegelijk wilde Canal+vertellen dat het live en exclusief alle wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV uitzendt en dat het eennieuwe actie (drie maanden Canal+ voor 49 euro) start voor de maanden november, december enjanuari.

De slogan ‘Thuisblijven is leuker’ werd voor dit event omgebouwd tot ‘voor één avond leuker danthuisblijven’. Na de opening door zangeres/actrice Amber werd de nieuwe consumentenactieuitgelegd en werden de bijbehorende nieuwe tv-commercials getoond. Daarna werd de baldoorgespeeld naar voetbalvirtuoos Erik Borgman. Zijn jongleursact met vijf voetballen vormde deofficiële aftrap van een avond waarin veel te beleven was. Een Sneak Preview daarvan volgde op hetgrote beeldscherm in de zaal. Amber ging op verkenningstocht in de in stijl ingerichte huiskamers dieinhaakten op de consumentencampagne van Canal+. Zo was er de knusse huiskamer vanSinterklaas, die de gasten uitnodigde om gedichten te komen maken bij zijn geschenken, en defeestelijk versierde huiskamer van de Kerstman, waar de gasten nieuwe, swingende kerstliedjeskonden zingen op zelfgemaakte teksten. Een cabaretduo nodigde de gasten in weer een anderehuiskamer uit om filmscènes na te spelen. Ten slotte was er de huiskamer van de voetbalvirtuoos, diehet publiek uitdaagde om 49 keer een balletje te komen hooghouden (want drie maanden Canal+ voor49 euro). De huiskamers in de sfeer van Sinterklaas en kerst verwezen naar de actieperiode en dehuiskamers met film en voetbal naar de belangrijkste producten van Canal+.Het event is gebruikt als opstap naar verdere communicatie met de dealers. Dit traject is aan de jurygepresenteerd maar vanuit concurrentie-overwegingen wil Canal+ deze gegevens niet openbaarmaken.

De belangrijkste communicatieboodschappen zijn met al deze activiteiten goed en duidelijkovergekomen bij de dealers. De betrokkenheid bij Canal+ is versterkt. De verkopers kregen het gevoelbij Canal+ te horen en belangrijk te zijn. Ook de verkopen logen er niet om. Deze lagen twintig procenthoger dan het jaar ervoor.

Video

Reageer op dit artikel