video

Alles over het personeelsbeleid bij 13 Anne&Max-zaken

Restaurant 12136

Wobbe van Zoelen is eigenaar van de formule Anne&Max. Er werken ongeveer 150 mensen. Hoe regelt deze ondernemer zijn personeelszaken? Ins en outs over mensen aannemen, afscheid nemen, het eigen loonhuis, stimuleren en motiveren.

Alles over het personeelsbeleid bij 13 Anne&Max-zaken
Wobbe van Zoelen

Voor de camera van Misset Horeca praat Anne&Max oprichter Wobbe van Zoelen over mensen aannemen, het sollicitatiegesprek (één gesprek met één persoon is niet voldoende), via welke kanalen hij aan de juiste mensen komt  en welke bron het beste werkt, het ontbreken van een cao, het eigen loonhuis van Anne&Max (jongeren krijgen boven cao-niveau betaald).

Schommelingen in personeelskosten

Verder praat hij over het afscheid nemen van mensen, het percentage personeelskosten en de schommelingen daarin (27 procent voor de eigen zaken en 21 tot 24 procent voor de franchise-zaken). Van Zoelen raadt horecaondernemers tenslotte aan heel kritisch personeel aan te nemen. ‘Wel of geen krapte op de arbeidsmarkt: mensen moeten wel bij je passen. Van je product houden en je bedrijf naar een hoger plan kunnen brengen.’ Zijn motto: ‘Focus op dat wat goed gaat, en help met verbeteringen.’

Video

Reageer op dit artikel