video

Video: Jonnie en Thérèse blikken vooruit op Chef’s (R)Evolution 2016

Restaurant 2644

De Boerenmarkt, het Wijn- en Spijspaleis, De HillBilly Contest en natuurlijk kookdemonstraties van internationale topchefs. Een greep uit de derde editie Chef’s Revolution 2016, dat zondag 18 en maandag 19 plaatsvindt bij De Librije in Zwolle. Voor de camera van Misset Horeca vertellen initiatiefnemers Jonnie en Thérèse Boer over hun inmiddels vermaarde tweedaagse festival.

Video: Jonnie en Thérèse blikken vooruit op Chef’s (R)Evolution 2016

Of het moeilijk was om chef’s te strikken voor deze editie van Chef’s (R)Evolution. ‘Dat viel mee’,  vertelt Jonnie Boer met gevoel voor understatement. ‘We hadden een lijstje met 10 namen en binnen een dag hadden we alles wel binnen.’

Het zegt volgens Thérèse Boer alles over de status die Chef’s (R)Evolution de afgelopen jaren wist te bereiken in de internationale cuisine. ‘Er waren zelfs chef’s die al geweest waren en weer wilde komen. Maar dan moeten we toch sorry zeggen. We willen elke editie wat nieuws.’

Russische en Peruaanse keuken

En dat nieuws zit ‘m dit jaar onder meer in de komst van internationale topchefs uit landen met een cuisine die nog altijd aan bekendheid kunnen winnen hier. Zo zullen op maandag de Rus Vladimir Mukhin (The White Rabbit, Moskou, nr. 18 in de World’s 50 Best Restaurants) en de Peruaan Virgilio Martinez (Central, Lima, nr. 4).

In het video-interview met Misset Horeca gaan Jonnie en Thérèse verder in op hun internationale gasten, de ontwikkeling van Chef’s (R)Evolution en het programma met onder meer de HillBilly Contest, Het Wijn- en Spijspaleis en de Boerenmarkt.

Video

Reageer op dit artikel