Bunzl biedt duurzame totaaloplossingen

Op de Horecava van 13 tot en met 16 januari 2020 laat Bunzl  ondernemers kennis maken duurzame totaaloplossingen en circulaire initiatieven.
Delen:

Er wordt verwacht dat we steeds meer bijdragen aan het stimuleren van de circulaire economie, waarbij we de herbruikbaarheid van producten en materialen maximaliseren én verspilling en afval minimaliseren. Dat geldt ook voor verpakkingen en vraagt Bunzl om na te denken over manieren om duurzaam te verpakken. Circulariteit op verpakkingsniveau begint al bij het ontwerp van de verpakkingen.

Bij het verduurzamen van een verpakking of disposable is het goed om eerst te kijken naar mogelijkheden in materiaalreductie, het tegengaan van voedselverspilling én naar de veiligheid voor de gebruiker en de omgeving. Een strategie kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op het reduceren of hergebruiken van materiaal. Dat geldt ook voor het gebruik van duurzame alternatieve materialen zoals hout, palmblad, karton, bagasse en bamboe.

Believe Roadmap

Naar aanleiding van de actualiteiten over duurzame verpakkingen en disposables ontstaat er behoefte aan oplossingen, alternatieven en initiatieven. Dat laat Bunzl zien op de Horecava. Op de Horecava lanceert Bunzl namelijk de zogeheten Believe Roadmap. Dit document:

  • dient als informatiebron voor ondernemers ten behoeve van de wet- en regelgeving (integratie SUP-wet) én geeft feiten en suggesties ten aanzien van duurzaam verpakken;
  • helpt ondernemers het eenmalig gebruik van disposables te stoppen, verbruik te verminderen en recycling te stimuleren;
  • dient als leidraad voor het samenstellen van een optimaal assortiment wat past bij de duurzame identiteit van de desbetreffende organisatie.

Dit is een goede gelegenheid om het gesprek aan te gaan over het verbod op single use plastics en manieren om milieubewuste verpakkingen en disposables in te zetten.

Bunzl, stand 01.224