Mercedes-Benz Vans 100% elektrisch op Horecava 2020

Mercedes-Benz Vans komt met drie connected en emissievrij rijdende eVito’s naar de Horecava 2020, waaronder de ‘Polarfuchs’, een volledig elektrische koelwagen. Alle drie de voertuigen bieden horecaondernemers en toeleveranciers de perfecte oplossing voor efficiënt en duurzaam transport van goederen of levensmiddelen.
Delen:

De eVito van Mercedes-Benz Vans is een volledig elektrische bestelwagen die bij uitstek geschikt is voor emissievrij vervoer in stedelijke gebieden. Hij is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft van 150 km volgens de WLTP-meetmethode. Door gebruik te maken van de slimme laadfunctie met voorverwarming of een van de drie rijprogramma’s en vier energieterugwinningsniveaus is het mogelijk het stroomverbruik te verminderen en daarmee de actieradius verder te verbeteren. De eVito is in zes uur weer volledig opgeladen. De elektrische aandrijflijn van de eVito heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel.

De nieuwe elektrische bestelwagen is beschikbaar in twee lengtes. Met een basislengte van 5.140 mm heeft hij een maximaal laadvermogen van 1.073 kg. De extra lange versie beschikt over een lengte van 5.370 mm en heeft 1.048 kg aan laadcapaciteit. De laadruimte loopt uiteen van 6,0 tot 6,6 m3. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat niet ten koste van de laadruimte.

Volledig elektrische koelwagen

Mercedes-Benz Vans

Net als de reguliere Vito is ook de eVito de ideale basis voor een koelwagen. De Polarfuchs is een conceptversie van een volledig elektrische koelwagen. Het is een co-creatie van Mercedes-Benz Vans met Mercedes-Benz VanSolution partner Kerstner en heeft een volledig elektrisch aangedreven koelsysteem om levensmiddelen zonder lokale uitstoot te kunnen distribueren. Het innovatieve koelsysteem is aangesloten op het elektrische systeem van de eVito, waardoor de noodzaak voor extra batterijen minimaal is. Deze eVito met koelinbouw maakt zijn Nederlandse debuut op de Horecava.

Op weg naar een toekomst zonder uitstoot

Mercedes-Benz Vans werkt rigoureus aan de elektrificatie van haar portfolio. Na de introductie van de Mercedes-Benz eVito volgt medio volgend jaar de eSprinter, die in eerste instantie als bestelwagen met een verhoogd dak en een toegelaten gewicht van 3.500 kg naar Nederland komt. Zijn maximale laadvolume is met 10,5 m3 gelijk aan dat van de reguliere Sprinter. Het batterijpakket van de eSprinter is tot 55 kWh groot en zorgt voor een actieradius van circa 1502 km (WLTP). De verwachte maximale laadcapaciteit wordt 900 kg.

In navolging van de eVito en de eSprinter zal de eCitan het assortiment in de toekomst gaan aanvullen.

Een andere voor de gastvrijheidsindustrie belangrijke elektrische nieuwkomer is de Mercedes-Benz EQV. De eerste elektrische premium MPV ter wereld is recentelijk geïntroduceerd en vanaf najaar 2020 verkrijgbaar. Deze ruime en luxe personenvervoerder krijgt naar verwachting een bereik van 4052 kilometer en de hoogvoltaccu kan in minder dan een uur worden geladen van 10 tot 80 procent.

Mercedes-Benz staat op de Horecava in hal 8.