Dit zijn de snacks en borrelbites van het nieuwe seizoen

Of het nu vlees, vis of vega is, er is een groot aanbod snacks en borrelhapjes op de markt gekomen. Ideaal nu de horeca weer open is. Met de snacks & bites zijn ook bijzondere borrelplanken samen te stellen.
Delen:

Zo komt Duca met ‘Bites to share’. Dit bestaat uit streetfood uit alle continenten van de wereld en is makkelijk te serveren voor de gasten. De kleine hapjes zijn geschikt om herkansbare én nieuwe gerechtjes te maken. Het assortiment bestaat naast vlees- en vishapjes ook uit vegetarische en groenterijke producten.

Lees ook:

‘Leuke borrelplanken gezocht!’ was de oproep op social media. De mailbox van Misset Horeca stroomde vol. Dit is een selectie. Van traditioneel tot vegan, van regionaal tot internationaal.
Inspiratie: 26 borrelplanken op een rij

Warme kaasplank

De nieuwe vegetarische Le Duc-producten zijn geschikt voor een warme kaasplank. De Goat Cheese Bites zijn veggie snacks van romige geitenkaas met een krokante coating. Met dit product maak je een origineel voorgerecht van pincho’s. Denk aan knapperige stukken stokbrood met doperwtenspread, komkommerslierten en smeltende Goat Cheese Bites. Met de zachte, gekruide Camembert Bites maak je een ‘gewone ceasarsalade’ weer speciaal. Op de site staat het gehele assortiment kaasbites.

Kleine krachtpatser

Croquetten Boutique lanceert een zoete peper & roomkaas mini croquet. Geschikt voor op de borrelkaart of bij een maaltijdsalade. De mini croquet is zacht en romig van binnen en heeft een pittige bite. Een kleine krachtpatser dus. Als basis gebruikt Croquetten Boutique een vers getrokken groentebouillon voor onze salpicon. Hieraan voegt de producent extra romige roomkaas toe en echte peppadew pepers voor de juiste pittigheid.

Vega Loempidel

Vega Loempidel Zero is de nieuwste snack van Vanreusel en YouTube-ster Dylan Haegens. Met deze 100 procent vegetarische snack wil Haegens een meer verantwoorde variant van de huidige Loempidel in de markt zetten. Een half jaar geleden besliste hij immers om vrijwel volledig veggie te gaan.

Snacks van oesterzwammen

snacks en borrelbites

Bij Gro Together geloven ze in de circulaire beweging van de aarde. De grond waarop we wonen, leven en werken is een voedingsbodem voor duurzame initiatieven. Al hun oesterzwammen worden circulair geteeld met koffiedik, het restproduct van een kop koffie.

Oesterzwammen zijn ware smaakmakers en een perfect alternatief voor vlees vanwege de smaak, structuur en voedingswaarden. Hiervan maakt Gro vegan vegetarische en blended producten, zoals deze bitterballen en kroketten die nu gelanceerd worden in een nieuwe verpakking.

100% future proef

Of je nu vleeseter, flexitariër of vegetariër bent, Van Geloven vindt dat iedereen lekker moet kunnen snacken. ‘Steeds meer mensen willen minder vlees eten, maar mensen willen niet minder snacken.’ Van Geloven zet daarom in op een groot assortiment snacks zonder vlees, onder de noemer ‘100% lekker, 100% future proef’.

De vegetarische snacks bestaan uit kopieën van klassiekers als de Van Dobben vegetarische croquetten en bitterballen, de Van Lieshout Vegaburger, de Mora Vegetarische Crispy Chick’n Burger en de nieuwe kaassnacks, zoals de Nacho Cheese bites van Mora.

Oosterse borrelmix

De Oosterse snacks uit het vriesversassortiment van Hekos Oriental Food zorgen voor een gevarieerde borrelplank. De producten zijn onderling goed te combineren, waardoor je een mix van snacks aan de gasten kunt aanbieden.

Voorbeelden uit het assortiment: pittige Spicy Bites, krokante oude kaas Loempia’s, rijkelijk gevulde Vegan Mini Loempia’s en de Kara Age van mals kippendijenvlees.

Pittige gehaktsnack

Op zomerse dagen mag een borrelgarnituur natuurlijk niet op de terraskaart ontbreken. Een pittige snack is daarop een mooie aanvulling die bij veel gasten in de smaak valt, zoals de Hete Donder mini van Elite. Een pittige gehaktsnack met een stevige bite en pikante smaak. Tip: ‘Serveer deze snack eens met Joppie Original.’

Vegan kroket en bitterballen

Flexitarian Bastards presenteert de Vegan Kroket (18 x 80 gr) en de Vegan Bitterballen (40 x 30 gr). Gevuld met een ragout boordevol smaak en ze zijn 100 procent vegan. ‘Vegan is echt geen uitzondering meer, maar een manier om nieuwe omzet binnen te halen’, aldus Flexitarian Bastards.

Fingers in karnemelkversie

snacks en borrelbites

De snack Chik’n Finger is nu ook in de karnemelkversie verkrijgbaar. De snack met 100 procent kippenborstfilet is hierdoor nog knapperiger en heeft een grovere korst. Geschikt als snack, voorgerecht of bijgerecht. Of de Chik’n Fingers nu in een broodje, in een wrap, in een trendy bowl of gewoon zo ingezet worden, de fingers zijn veelzijdig en snel te bereiden in de Merrychef, de friteuse of in de contactgrill.

Spicy uienringen

Spicy Onion Rings is voor een brede doelgroep binnen casual dining een aantrekkelijk product. Iedere ondernemer wil zijn gasten zo lang mogelijk in de zaak houden. Het borrelmoment kan verlengd worden als er een aantrekkelijk aanbod van fingerfood is. Smakelijke bites die gedeeld kunnen worden met vrienden, familie of collega’s. ‘De Spicy Onion Rings van Mccain zorgen voor een nieuwe smaak binnen het bestaande assortiment.’

Kip bitterbal & kip croquette

De smaak en ‘bite’ van Oma Bobs Kip bitterbal en de Kip croquette zijn onderscheidend door de eigen receptuur met kip, verse groenten en kruiden en de ambachtelijke manier van bereiden. ‘De verwerkte oesterzwammen en lupine versterken deze bijzondere smaak nog eens extra en zorgen bovendien voor een culinaire structuur’, aldus Oma Bobs. De Kip bitterbal is verkrijgbaar in dozen met 54 stuks, de Kip croquette is verkrijgbaar in dozen met 20 stuks.

Old Amsterdam kaasbitterbal

Buitenhuis Old Amsterdam kaasbitterballen zijn gevuld met een smeuïge, pittige en lichtzoete ragout en hebben een krokante korst. Een bitterbal met de smaak van Old Amsterdam kaas, ideaal voor op de borrelplank. De bitterbal weegt ruim 25 gram en daarmee heb je met zes ballen per portie een goede serve.

Indiase streetfood snack

Pani Puri is een populaire Indiase streetfoodsnack. Het betekent letterlijk waterbroodje. In ons land zijn ze verkrijgbaar bij The Pani Puri Bar in Rotterdam. De bar serveert de gefrituurde waterbroodjes met verschillende smaken en kan in de vorm van een borrelbox of -plateau geserveerd worden.

Het gerecht lijkt op een bitterbal maar is totaal anders van smaak, inhoud en beleving. Je pakt een broodje (puri) en vult dat met ingrediënten. Vervolgens giet je het af met koud gekruid water (pani) en eet het in één keer op, anders wordt het een kliederboel.