artikel

Blondjes vallen in de smaak

Café

Aan het bierfront is het redelijk rustig. Enkele belangrijke segmenten zijn voorlopig uitgegroeid. We doelen op de witbieren en de amberkleurigen die pas op de plaats maken. Toch zit er wel beweging in de markt.

De blonde bieren, die overduidelijk in opmars zijn, zorgen voor leven in de brouwerij. Deze bieren worden gezien als een ideale opstap voor pilsdrinkers naar speciaalbieren. Maar dat verklaart de plotselinge opkomst van de blondjes natuurlijk nog niet. Waarschijnlijk is dat het gevolg van marketing, reclame en de behoefte aan iets nieuws.
Een ander segment, waar muziek inzit, wordt gevormd door de speciale pilzen. Deze smaken zoals pils oorspronkelijk is bedoeld; hoppig en moutig. Kijken we naar de bier-hardware dan is er een lichte opkomst te bespeuren van geautomatiseerde barcontrolesystemen. Dankzij dergelijke systemen weet u op de centiliter nauwkeurig hoeveel bier er in uw zaak getapt, gemorst en verkocht is.

Reageer op dit artikel