artikel

Wat drinken de dames?

Café

Voor het vrouwelijk publiek schenkt de nieuwe Hollandse kroeg de volgende wijnen. Als witte wijn een doordrinkbare Sauvignon Blanc, rood geen houtrijping en rosé een mooie diepe kleur. Géén Provençaalse bleekneuzen a.u.b.

Wat drinken de dames?

Wit

Vier of vijf soorten, waarvan één zoet. Minstens één is van de druivensoort sauvignon blanc, twee is chic. Een derde wijn zou een modern gemaakte Pinot Gris kunnen zijn, meer dan bijvoorbeeld Soave. De wijnen zijn niet vlak – een frisse, bloemige geur is belangrijk. Ze zijn doordrinkbaar, dat wil zeggen niet te zwaar qua smaak en alcoholpercentage. Plus één vollere witte voor bij het eten of een rustig loungemoment.

Rosé

Éen goede rosé is genoeg. Bedenk daarbij: het oog wil ook wat. Een bleke rosé wordt geassocieerd met goedkoop en weinig smaak. De kleur is donkerroze en de wijn smaakt naar rosé (dus niet naar witte Sauvignon Blanc of lichte rode wijn).

Rood

Twee rode wijnen is voldoende. Een gemakkelijk doordrinkbare en fruite huiswijn, aangevuld met een voller smakende wijn die het goed doet als begeleider van eten. Let er bij de keuze op dat de wijn niet te veel houtrijping heeft gehakd. Een volle, karaktervolle wijn loopt in het café minder hard dan een lichte en fruitiger variant. Wijnen van de merlot-druif zijn over het algemeen lichtvoetiger.

Reageer op dit artikel