artikel

Biologische thee zonder theïne

Café

Het jonge Nederlandse theebedrijf Mr. Jones, bekend van theeën met bijzondere namen als Hotel d’Amour en Stunning Sofia, voegde twee nieuwe smaken aan het assortiment toe.

Biologische thee zonder theïne

Instant Karma is een biologische specerijen- en kruidenmelange. Deze bestaat uit onder meer zoethout, kaneel, gember, venkel en anijszaad. De smaak is zowel zoet als pittig en doet in de verte denken aan Indiase chai. Nice Nancy is een biologische citroenverveine. Deze struik groeide oorspronkelijk alleen in Zuid-Amerika. Nu komt citroenverveine in het hele mediterrane deel van Europa voor. De olijfgroene bladeren geven een citroenachtige, bloemige geur en smaak. Doordat beide soorten geen blad van de theeplant (camellia sinensis) bevatten, zit er ook geen theïne in.

Het assortiment van Mr. Jones bestaat nu uit twaalf theeën, waarvan het merendeel biologisch is geteeld, en waar mogelijk, is ingekocht op basis van fair trade. De theesoorten zijn geen melange, maar afkomstig van één specifieke bron (single estate). Doordat elk zakje luchtdicht is verpakt, blijven geur en smaak optimaal behouden. Bovendien bevat thee van Mr. Jones enkel natuurlijke ingrediënten; er zijn geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen aan toegevoegd.

De mannen achter Mr. Jones zijn Roland de Witte en David Holscher. Zij startten vier jaar geleden met het theeconcept en leveren rechtstreeks aan de horeca. Afnemers zijn o.a. hotel New York in Rotterdam, brasserie Wonders in Zaandam, Vak Zuid en Museum Square hotel in Amsterdam.

www.mrjones.org

Reageer op dit artikel