artikel

Barista’s over hun boeken

Café

Uit welke boeken halen de beste barista’s hun informatie? Liesbeth Sleijster, nummer drie van de wereld bij het afgelopen WK-barista, en Jeroen Veldkamp, de bekendste barista van Nederland, verklappen in het Koffiedossiers wat bij hun op het nachtkastje ligt. Bekijk deze boekentips en bestel direct

Barista’s over hun boeken

The Professional Barista’s Handbook

is een ‘ ’ voor elke barista. zeer in op alle technieken van het koffiezetten. ‘Echt een boek voor barista’s’, aldus Sleijster. ‘ is en ‘. Ook Veldkamp is dit een . Het verklaart de achter espresso en filterkoffie, gaat in op de technieken en de smaken en legt uit hoe latte art te maken en om te gaan met de apparatuur.

De Amerikaan Scott Roa is een , die meerdere zaken heeft . Naar eigen heeft hij zijn meer dan batches en enkele koffie gezet. je er wel wat . Tegenwoordig is Roa adviseur voor koffiebranders en in Noord-Amerika.

 

 

Koffie, het complete

vertelt over , de van koffie, de groeiprocessen, de bewerking en het branden. Achterin recepturen. In Koffie worden alle van het zwarte goud en het gebruik , met veel ’s. staan ruim geïllustreerde , met een . klassieke nagerechten en met koffie, Tiramisu, Coeur à la , en cappuccinotaart ijsgerechten, en koekjes en .

 

 

Coffee: professional techniques

voor de . wordt dit ook wel de Espressobijbel . David Schomer behandelt zo’n wat je aan nodig hebt als barista. , tampingtechnieken, het roasten en malen, . Hij dat op een manier en heeft zo veel barista’s aan een betere geholpen.

Schomer is de en roaster van in , een van de bekendste /-bars van de Verenigde . Schomer is een op het gebied van . Hij heeft een zeer gemaakt van het branden van (-)Italiaanse espresso, en dat je terug in zijn . In 2005 is het aan de nieuwe generatie met een temperatuur. met nieuwe .

 

 

Espresso – The of

met bijna pagina’s bevat bijdragen van leidende figuren uit de industrie. Illy. Het is een , voor iedereen die is in de fundamentele van de koffie(), het verbouwen en de . Met uitgebreide literatuurlijst.

 

 

op koffie

over koffie te als het biedt, uit Gebrand op koffie. boon barista. Auteur Laere heeft met de Belgische koffiebranders Bart en Peter een aspecten over het ‘ ’. Leuk om te over van de en manieren van koffiezetten, maar ook over de gezondheidseffecten van cafeïne. Helaas zit maar een recepten in dit . wel de . Wat dacht u van met ? Of crème à la espresso? .

Natuurlijk ontbreken de over het zetten van een goede bak koffie niet, evenals een termenlijst. Dat maakt dit boek tot een redelijk beknopt . Alleen vreemd is de pagina over (koffiemelk) aan het einde. is te veel een .

 

 

: