artikel

Bierweetjes

Café

Bier bevat 30 mineralen en sporenelementen, waaronder kalium en magnesium die het lichaam nodig heeft om spieren en zenuwen goed te laten functioneren. Natrium en calcium niet te vinden in bier, wat zeer positief is. Een glas bier bevat 90 kilocalorieën. Ter vergelijking: appelsap bevat 96 calorieën en een glas melk 100. Van bier word […]

Bier bevat 30 mineralen en sporenelementen, waaronder kalium en magnesium die het lichaam nodig heeft om spieren en zenuwen goed te laten functioneren. Natrium en calcium niet te vinden in bier, wat zeer positief is.

Een glas bier bevat 90 kilocalorieën. Ter vergelijking: appelsap bevat 96 calorieën en een glas melk 100.

Van bier word je niet dik. Alcohol wekt echter wel de eetlust op. Na een biertje meer en vooral vetter gaan eten zorgt er wel voor dat er een buikje wordt gekweekt.

De smaakmaker van bier is hop. Hop zorgt in ieder geval voor de bitterheid van het bier, maar ook voor de langere houdbaarheid.

Nederlanders slaan zo’n 81 liter bier per jaar achterover. Tsjechen drinken het meeste bier: 159 liter per jaar.

Bier bevat foliumzuur, vitaminen en panthotheenzuur.

In vele studies is vastgesteld dat een matige alcoholconsumptie goed is voor hart en bloedvaten. Rode wijn heeft op dit punt een reputatie. Inmiddels is gebleken dat bier en andere dranken dezelfde effecten hebben. Het is de alcohol die het hem doet.

Reageer op dit artikel