artikel

Grootste Duitse deelstaat wil rookverbod in cafés

Café

De Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen wil roken in cafés verbieden. Naar verwachting is het vanaf eind 2012 niet meer toegestaan een sigaret op te steken aan de bar.

Grootste Duitse deelstaat wil rookverbod in cafés

Cafés kunnen zich vanaf dat moment ook niet langer meer presenteren als rokersclub, en bij feestjes van particulieren in een horecagelegenheid is het dan eveneens verboden een sigaret of sigaar op te steken.

De nieuwe rood-groene regering van de deelstaat die grenst aan Nederland, is tijdens de eerste vergadering akkoord gegaan met een wetsvoorstel daarover. Als het parlement instemt met het voorstel, behoort Noord-Rijnland-Westfalen met Beieren en Saarland tot de deelstaten met de zwaarste beperkingen voor rokers in Duitsland.

De nieuwe regering schrapt alle uitzonderingsbepalingen in de huidige wetgeving. Cafés mogen geen rokersruimte meer hebben en de zogeheten ‘Eckkneipenregelung’, waarbij horecagelegenheden met een oppervlakte van minder dan 75 vierkante meter onder bepaalde voorwaarden van het rookverbod zijn vrijgesteld, komt te vervallen.

Noord-Rijnland-Westfalen is de Duitste deelstaat met de meeste inwoners. In het gebied liggen onder meer de steden Keulen, Aken en Münster.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel