artikel

Track record: Jos ‘Dikke Dries’ de Winter

Café

Jos de Winter is eigenaar van Top 100-café De Nieuwe Dikke Dries in Utrecht, maar geniet op Twitter (veel meer) bekendheid als @Dikke_Dries. Met dat account is hij sinds 18 december 2009 actief. De Winter heeft 1652 volgers en die geeft hij een inkijkje in het dagelijks leven van de kroegbaas, die ook gewoon een mens is met een gezin.

Track record: Jos ‘Dikke Dries’ de Winter

Social media-paspoort

Twitter: @Dikke_Dries 1652 volgers
Facebook: 200 vrienden
LinkedIn: 100 connecties
Favoriete app: geen

Is actief met social media, omdat…
‘Ik nu de mogelijkheid heb om dagelijks met mijn gasten te converseren, te geinen en muziek te delen. Feitelijk is Twitter (mijn favoriet) een groot bruin café, waarin iedereen kakelt, lacht, huilt, klaagt, foto’s en muziek deelt en de dagelijkse beslommeringen bepraat. Op Twitter verstevig ik de band die er in real life al is! Daarnaast geef ik via Twitter een inkijkje in het dagelijks leven van de kroegbaas, die ook gewoon een mens is met een gezin.’

Zakelijke voordelen?

‘Via sociale media heb ik een uitgebreider netwerk dan ooit. Via Twitter en Facebook ontvang ik reserveringen voor feestjes en borrels.’

Geeft zichzelf het rapportcijfer, omdat…

‘Een 7, omdat Facebook en LinkedIn nog niet goed worden gebruikt en ik op Twitter wel eens te veel onzin verkondig, ha ha.’

Heeft voor de komende periode de ambitie…

‘Via mijn eigen netwerk (niet via social media) ben ik aan het proberen mijn financiering bij de EHF om te zetten in een lening bij een bank of private investeerders. Heineken is een prima bierbrouwer met goede service en producten, maar huren, lenen en afnemen is te veel van het goede.’

Meest opmerkelijke moment tot stand gekomen via sociale media?

‘De bekendmaking van de twitteraar van het jaar was in ons café. Daarnaast veel contact met collega’s uit het hele land, die vaak antwoord hebben op zakelijke vragen of problemen.’

Mijn geheimtip is?

‘Blijf jezelf met sociale media. Als je het niet leuk vindt, laat het dan door iemand anders verzorgen.’

Bekijk hier de Track record van Ronald van den Hoff
Bekijk hier de Track record van Bart Blikman
Bekijk hier de Track record van Jonnie en Thérèse Boer

Reageer op dit artikel