artikel

Koffie Top 100 nr. 11: Coffeelicious, Dordrecht

Café

Coffeelicious is zowel breakfast- als lunchroom. Geen wonder dat koffie de belangrijkste drank is. Hoe kun je de dag nou beter beginnen?!

Koffie Top 100 nr. 11: Coffeelicious, Dordrecht

Bij eigenaren Marc Stöger en Fiona Buitenhuis stroomt koffie in plaats van bloed door de aderen. Ze werken technisch perfect. Na ieder kopje wordt de groep doorgespoeld, net als de filterdragers die hierna worden drooggewreven. Gemalen koffie wordt met aandacht getampt en voordat de drager er weer onder gaat, wordt de groep doorgespoeld. Zo hoort het. De bonen zijn van het relatief onbekende Goppion Caffè uit Venetië. Ondanks haar zenuwen tijdens het jurybezoek weet Fiona er prachtige espresso’s mee te zetten. Niet alleen bij de vakjury gooit Coffeelicious hoge ogen, ze worden ook derde bij de Publieksprijs.

Wijnstraat 182, Dordrecht
Coffeelicious.nl

Reageer op dit artikel