artikel

Koffie Top 100 nr. 14: Barista Café, Alphen a/d Rijn

Café

Vier jaar na de opening van het Barista Café in Alphen aan den Rijn onderging de vestiging recent voor de derde keer een flinke verbouwing.

Koffie Top 100 nr. 14: Barista Café, Alphen a/d Rijn

De bovenste etage werd uitgebreid met 75 vierkante meter: 35 extra zitplaatsen. In totaal beschikt de zaak nu over 300 vierkante meter vloeroppervlakte. Ook kwam er een knusse loungehoek met open haard, wat volgens eigenaar Robin de Vries het comfort voor de gasten enorm vergroot. Het jurylid krijgt zijn koffies geserveerd in ‘eigen’ servies. Dat oogt verzorgd. De espresso heeft een fraaie crema en is qua smaak volledig in balans. Alleen het lepeltje verdient aandacht. Dat is op zijn Frans, dus veel te groot voor het kopje waar het naast ligt. Maar oh zo heerlijk, dat verse en huisgemaakte koekje erbij.

Aarkade 6, Alphen a/d Rijn
Baristacafe.nl