artikel

Koffie Top 100 nr. 24: BikMik, Venlo

Café

BikMik heeft karakter. In deze fraaie koffiebar bestel je net zo makkelijk een kop koffie als een goed glas bier of een mooi wijntje.

Koffie Top 100 nr. 24: BikMik, Venlo

De zaak heeft wel iets weg van een Amerikaanse ‘diner’. Voor de deur een groot terras. Eigenaar Paul Bremmers staat zelf achter de bar als het jurylid binnenkomt. Hij vertelt dat de zaak veel Duitse toeristen trekt. En dat deze gasten een slappe koffie prefereren boven een steviger Hollands bakje. Maar daaraan doet hij geen concessies, zegt hij. En langzamerhand weten steeds meer oosterburen dat te waarderen. De koffies worden gezet zoals het hoort. Met een machine die na iedere zetbeurt wordt schoongemaakt en doorgeblazen. Het koekje bij de koffie is overheerlijk.

Markt 27, Venlo
Bikmik.nl

Reageer op dit artikel