artikel

Koffie Top 100 nr. 32: Chalet Ten Bosch, Den Haag

Café

Op de grens van Den Haag en Wassenaar dit bijna schattig te noemen ‘chalet’ met klein restaurant. Bij binnenkomst verontschuldigt de gastvrouw zich voor de rommel.

Koffie Top 100 nr. 32: Chalet Ten Bosch, Den Haag

Die overigens nog best meevalt. Op de kaart veel koffievariaties. Als de koffies zijn geproefd, waarvoor we komen, wordt ‘off the record’ nog een smakelijke Afrikaanse Rooibos Latte op tafel gezet en een Cortado, een espressovariant waaraan melk is toegevoegd. Van de koffies die wel meetellen voor de punten, valt de cappuccino op door de mooie schuimtextuur en in de smaak een mooi samenspel van zoet en bitter. Op de espresso een mooi hazelnootachtig ‘tijgervelletje’. Prima ook dat de grinder steeds per kopje wordt bijgevuld.
De bonen zijn zó altijd versgemalen.

Leidsestraatweg 45, Den Haag
Chalettenbosch.nl

Reageer op dit artikel