artikel

Café Top 100 nummer 65: Dudok, Rotterdam

Café

Visueel is er nog altijd niets af te dingen op dit grand café in het door architect Dudok ontworpen voormalig pand van Nationale Nederlanden. Pand en interieur oogsten lof bij de jury, verder biedt het rapport weinig reden tot enthousiasme.

Café Top 100 nummer 65: Dudok, Rotterdam

Vroeg in de avond is het terras al opgeruimd, op een paar tafeltjes aan de zijkant na die nog vol staan met vuile vaat. Binnen is het ook al uitgestorven, terwijl de zaken in de buurt lekker zijn volgelopen. Alle omliggende bedrijven hebben het druk, hier staat misschien nog twintig man in de enorme ruimte. Hier gaat iets mis… De jury wordt bij binnenkomst slechts begroet door meer vuile tafels, niet door de medewerkers. Die hebben een kleine vergadering en geen aandacht voor binnenkomende gasten. ‘We blijven niet lang wachten, daarvoor is er in de buurt te veel gezelligheid.’ We geven Dudok nog even het voordeel van de twijfel. We hopen oprecht dat ze het komende jaar de vrije val in deze lijst een halt toe kunnen roepen.