artikel

Café Top 100 nummer 71: De Zwarte Ruiter, Den Haag

Café

Van de lijst met aanraders klom De Zwarte Ruiter vorig jaar naar plek 92 om dit jaar door te klimmen naar positie 71. Al vaker viel het café na een entree in deze lijst er hierna weer uit, maar nu stijgt de zaak aan de Grote Markt in Den Haag lekker door.

Café Top 100 nummer 71: De Zwarte Ruiter, Den Haag

En dat in het jaar dat dit eigenzinnige bedrijf het 25-jarig jubileum viert. De jury prijst de bediening die – hoe druk ook – met veel plezier de gasten voorziet van eten en drinken. In het juryrapport lezen we: ‘Een dijk van een café met een zeer diverse klantenkring en een mooi team dat er aan het werk is. Ze hebben plezier in het werken en doen het schijnbaar moeiteloos. Iedereen draagt hier gewoon zijn eigen kleding en dat betekent dat het soms even zoeken is wie hier werkt of te gast is. Drie keer geweest en drie keer was De Zwarte Ruiter het drukste café van het plein.’ In de avonduren wordt De Zwarte Ruiter een muzieklocatie waar naar eigen zeggen ‘het zweet van de volledige Haagse muziekgeschiedenis in de balken hangt.’