artikel

Waar let je op bij bouwen terras?

Café

Wat is een goede Terras Bootcamp zonder een workshop ‘terrasbouwen’? Satelliet Meubelen verzorgde deze workshop tijdens de bootcamp. Met hulp van tips van marketingmanager Erik Roest ontwierpen de bezoekers hun ideale terras.

Waar let je op bij bouwen terras?

In kleine groepjes gingen de ondernemers zelf aan de slag met het bouwen van een terras tijdens de Misset Horeca Terras Bootcamp op 10 maart in Breda. Plakken, knippen, meten en puzzelen. Hoe kun je de meeste stoelen kwijt? Hoe krijg je de beste zichtlijnen? Dit zijn vragen die over een weer aan elkaar werden gesteld.

Daarmee komt direct aan bod wat Eric Roest, marketingdirecteur van Satelliet voor ogen had. Zijn tien nuttige tips bij het realiseren van een goed terras:

  • Breng de locatie in beeld
  • Focus op de gast
  • Focus direct daarna op uw product
  • Maak een plattegrond/vlekkenplan
  • Plaats de looplijnen
  • Kijk naar de zichtlijnen
  • Kies meubelen naar model, afmeting en aantal
  • Creëer een warm welkom (planten, haard, heaters etc)
  • Zorg voor de juiste beleving en prikkel de zintuigen
  • Geef uw gasten iets te vertellen mee naar huis.

Eric Roest adviseert ondernemers verder om eens als gast naar het eigen terras te kijken. ‘Ga eens bij de buurman zitten en kijk door de wimpers naar je eigen terras. Misschien zie je dan die lelijke prullenbak staan of die elektriciteitsdraden aan de muur. Brainstorm ook eens met het personeel. Wat zijn hun wensen? Waar ergeren zij zich aan tijdens het terraslopen?’

Rollator en kinderwagen
Hij voegt nog even toe dat je ook praktische zaken niet uit het oog moet verliezen: makkelijk schoonmaken? Opslag? Blijft het lang mooi? Welke doelgroep komt op je terras? Veel ouderen met rollators? Ouders met kinderwagens? Houd daar rekening mee.’

Reageer op dit artikel