artikel

Terras Top 100 2014 nr. 100: De Lindeboom, 
Den Burg

Café

In een pand uit 1891 is dit hotel, café en restaurant gevestigd. De Lindeboom, aan een plein in hartje dorp, is niet te missen voor wie op Texel in hoofdplaats Den Burg rondloopt. Het terras heeft de werking van een magneet. Wat kan het hier druk zijn!

Terras Top 100 2014 nr. 100: De Lindeboom, 
Den Burg

Gelukkig is het personeel daar op voorbereid. Iedere nieuwkomer wordt begroet en binnen 5 minuten geholpen. Leeggekomen tafels worden snel weer klaargemaakt voor de volgende gasten. ‘Het terras werd constant onderhouden en schoongemaakt’, meldt het juryrapport, en ‘ook werden alle gasten aangesproken of ze nog iets wilden eten of drinken.’ Hoewel het terras bomvol is, zien we dat twee nieuwe hotelgasten via de zij-ingang ook hartelijk worden verwelkomd. Als het frisser wordt, vragen we om een dekentje. Het wordt terstond geregeld. Ook bij het afrekenen verloopt alles vlekkeloos. Een collega die iets wil vragen, krijgt als antwoord dat eerst ‘deze mijnheer en mevrouw geholpen worden.’ De Lindeboom heeft gastvrijheid in de genen.

Groeneplaats 14

www.lindeboomtexel.nl

Reageer op dit artikel