artikel

Terras Top 100 2014 nr. 25: Bistrot de Liège, 
Valkenburg aan de Geul

Café

Tijdens ons bezoek aan Bistrot de Liège hebben we twee keer gecheckt of we ons nog in het calvinistische Nederland bevinden. De naam, de omgeving, de atmosfeer… Het hertogdom Bourgondië is herrezen en hier zetelt het hof.

Terras Top 100 2014 nr. 25: Bistrot de Liège, 
Valkenburg aan de Geul

Sans doute! Maar we laten ons niet verblinden door al deze schoonheid: we komen voor het beste terras, niet het meest feeërieke. De medewerker aan de balie (Bistrot de Liège is onderdeel van complex Château St. Gerlach, red.) heeft het druk en we melden hem dat we zelf wel naar het terras lopen. Hij bedankt ons met de mededeling dat een collega ons snel zal volgen. Dat willen we weten. We klokken. Binnen vijf minuten wordt onze bestelling opgenomen, prima! Daarna verloopt het bezoek als vanzelf: de kwaliteit van de drank (fris uit een flesje, prima uitgeserveerd) en het eten is goed en de service, gastvrij, niet te krampachtig, warm en met gevoel, geeft ons een overweldigend welkom. Benieuwd waar de opmars in de lijst eindigt.

 

Joseph Corneli Allee 1

www.chateauhotels.nl

Reageer op dit artikel