artikel

Terras Top 100 2014 nr. 34: De Molenplas, 
Haarlem

Café

De Molenplas is prachtig gelegen. Terrasliefhebbers die drukte zoeken, hebben in de binnenstad van de Noord-Hollandse hoofdstad genoeg keuze. Maar hier, aan de Molenplas en omringd door weilanden en ander natuurschoon, komt een ander publiek.

Terras Top 100 2014 nr. 34: De Molenplas, 
Haarlem

(Groot)ouders met (klein)kinderen, fietsers en zakenlui voor de lunch. Bij aankomst staat het terras er aantrekkelijk en verzorgd bij. Alles is schoon en op iedere tafel staat een menukaart in de houder. Hoewel het een uur of 11 in de ochtend is, is het terras al flink gevuld. Binnen is een trouwerij aan de gang. Dit is dan ook een officiële trouwlocatie, lezen we op de site. Twee medewerkers zijn aan het werk en één van hen staat snel aan de tafel. Met een glimlach wordt de bestelling opgenomen. Er wordt opvallend goed oogcontact gezocht met iedere gast, zodat niemand hier lang op de drankjes hoeft te wachten. Haarlem is, blijkens deze lijst, een echte terrasstad en De Molenplas hoort daarbij.

 

Waertmolenpad 1

www.molenplas.nl

Reageer op dit artikel