artikel

Terras Top 100 2014 nr. 43: Fanfare, 
Giethoorn

Café

Fanfare ligt aan het water in het historische centrum van het toeristische Giethoorn. De naam van het bedrijf is afgeleid van de gelijknamige film van Bert Haanstra.

Terras Top 100 2014 nr. 43: Fanfare, 
Giethoorn

Het speelfilmdebuut van Haanstra in 1958 wordt gezien als mijlpaal in de vaderlandse filmgeschiedenis. Geschiedenis schrijven in de Terras Top 100 is nog niet aan de orde voor grandcafé Fanfare, maar nieuw binnenkomen op plaats 43 is een puike prestatie. Een prestatie die vooral op het conto komt van het ‘zeer vriendelijke en attente personeel’, lezen we in het jury-
rapport. Het terras van Fanfare is netjes, maar niet hip. Het heeft een fantastische ligging en je kunt er fijn bootjes en mensen kijken. Voor wie de film Fanfare nog nooit heeft gezien: ga naar Giethoorn, geniet van het terras aan het Binnenpad 68 en koop bij vertrek in het café de dvd voor €14,95.

Binnenpad 68

www.fanfaregiethoorn.nl

Reageer op dit artikel