artikel

Terras Top 100 2014 nr. 64: Olivier, 
Leiden

Café

Een oude bekende keert terug. Belgische Biercafé Olivier Leiden stond in 2010 (plek 23) en 2012 (15) in deze lijst. Nu komt Olivier binnen op 64. Het concept is hetzelfde als dat van Olivier Utrecht (in 2013 winnaar van de Café Top 100), alleen de locatie verschilt.

Terras Top 100 2014 nr. 64: Olivier, 
Leiden

Het Leidse Olivier zit in een oud ziekenhuis. Het terras ligt aan een binnenplaats. We worden meteen hartelijk welkom geheten bij aankomst, het bezoek begint dus prima. Het terras is schoon en een ‘oase van rust’ in de drukke binnenstad van Leiden. Het is er rustig, ondanks de aangename temperatuur. Een medewerker legt ons uit dat de middagzon na vier uur verdwenen is door de ligging te midden van de hoge muren.

Desalniettemin is de jury aangenaam verrast door de gastvrijheid en vakkundigheid van het personeel. ‘We zijn snel en vriendelijk bediend, de medewerkers tonen veel kennis van de producten en vinden het ook leuk deze uit te serveren.’

Hooigracht 23
www.cafe-olivier.be

Reageer op dit artikel