artikel

Terras Top 100 2014 nr. 68: d’Ouwe Smisse, 
Zonnemaire

Café

De gast kan bij het Zeeuwse Proeflokaal d’Ouwe Smisse uit twee terrasopties kiezen: aan de voorzijde of aan de zijkant van het pand. We treffen keurig verzorgde plekken aan om buiten te vertoeven. Aan de zijkant is het terras verrijkt met planten en kruiden.

Terras Top 100 2014 nr. 68: d’Ouwe Smisse, 
Zonnemaire

Dat is al een kleine verwijzing naar het concept van d’Ouwe Smisse: chef Evert van Dilst kookt namelijk volgens de seizoenen en met regionale en (biologische) producten. Het bij Euro Toques aangesloten restaurant heeft geen vaste menukaart. De chef stelt dagelijks een ander menu samen, dat op het krijtbord wordt aangekondigd.

Dan het terras: we ervaren het bezoek als prettig. Dat begint al bij het feit dat het terras schoon en opgeruimd is en de bediening vriendelijk en correct. We zien dat de kleine horecaflesjes keurig tot de helft worden ingeschonken bij de gast. Het zijn allemaal minimale vereisten voor een goed terras. En die leiden tot een welverdiend debuut van d’Ouwe Smisse op plaats 68.

Breedveld 3
www.deouwesmisse.nl

Reageer op dit artikel