artikel

Terras Top 100 2014 nr .73: Flantuas, 
Lelystad

Café

Slechts weinig terrassen in ons land kunnen tippen aan het uitzicht vanaf het dakterras van Flantuas: de start- en landingsbaan van wat binnen afzienbare tijd de tweede luchthaven van Nederland moet zijn.

Terras Top 100 2014 nr .73: Flantuas, 
Lelystad

En niet alleen het uitzicht is prima in orde. De stoelen zijn comfortabel, het terras is verzorgd, wordt netjes gehouden en als gasten bij een gesloten parasol plaatsnemen wordt direct gevraagd of deze geopend moet worden. Personeel is vriendelijk en vlot, en aan details is gedacht: hun kleding is geïnspireerd op pilotenuniformen. Ondanks de nabijheid van opstijgende vliegtuigen valt het met herrie op het terras reuze mee: glazen schermen – die goed schoon zijn – houden het geluid tegen.
Op de menukaart onder meer originele tosti’s met vliegtuignamen als ‘Starfighter’ of ‘Fokkertje 4’. De bereidingstijd van gerechten is vermeld, net als dat 70 procent van de versproducten niet verder dan 45 kilometer bij de luchthaven vandaan komt.

 

Emoeweg 4

www.flantuas.nl

Reageer op dit artikel