artikel

Terras Top 100 2014 nr. 79: Het Konings Huys, 
Delft

Café

Eetcafé Het Konings Huys ligt aan een historisch plein in Delft met veel horeca en uitzicht op de beroemde Nieuwe Kerk. Toeristen en studenten zitten hier gemoedelijk zij aan zij op het honderd zitplaatsen tellende terras.

Terras Top 100 2014 nr. 79: Het Konings Huys, 
Delft

De helft daarvan is overdekt en voorzien van terraswarmers, de andere helft open en onverwarmd – maar wel voorzien van fleecedekens op de stoelen. Ten tijde van het bezoek is het onoverdekte deel ook nog deels verplaatst om ruimte te maken voor de weekmarkt die de volgende ochtend plaatsvindt. Hierdoor oogt het geheel wat rommelig. De vele terrassen aan dit levendige Delftse plein moeten verplicht een stuk opschuiven ten behoeve van de markt. Een medewerker van Het Konings Huys is daarmee bezig, twee anderen bedienen de gasten. De vrije tafels zijn netjes, opgeruimd en de stoelen staan recht. Bediening is zeer vriendelijk en werkt netjes, al zou de bestelling wat vlotter geserveerd mogen worden: we klokken af op acht minuten.

 

Markt 38

www.hetkoningshuys.eu

Reageer op dit artikel