artikel

Terras Top 100 2014 nr. 80: Merz, 
Dordrecht

Café

Bij beide bezoeken is het zeer rustig op het terras van Merz. Volgens de jury is het op deze wat verscholen plek aan een haven lastig om gasten te trekken, al is de ligging met zicht op de schepen aardig.

Terras Top 100 2014 nr. 80: Merz, 
Dordrecht

Het meubilair is wat gedateerd en dat Merz geen asbakken op tafel heeft, is te zien aan de directe omgeving van het terras. De bediening maakt veel goed, die is gastvrij, vriendelijk en accuraat. Ook de kwaliteit van de genoten drankjes en bitterballen is prima. Al met al zakt Merz wel wat terug: van plek 24 in 2012 en plek 25 in 2013 nu naar 80. Maar wij geloven in dit fraaie terras. Aan de locatie kan het niet liggen: een historisch pakhuis dat vroeger ’t Suyckervat heette en een suikerfabriek was. Ook rapporteerde de jury voorgaande jaren een vol terras, dus de potentie is er. We juichen de diversheid van het bedrijf toe: café, restaurant, werkplek, dansplek en een keur aan evenementen. Met een paar puntjes op evenzoveel i’s gloort volgend jaar weer een hogere positie.

 

Korte Kalkhaven 3

www.caferestaurantmerz.nl

Reageer op dit artikel