artikel

Terras Top 100 2014 nr. 95: Van der Valk 
Hotel Leiden, 
Leiden

Café

Het hotel claimt over één van de mooiste terrassen van Leiden te beschikken en dat kunnen we alleen maar beamen. De ligging is geweldig. Aan de Oude Rijn vinden we dit op een houten vloer geplaatste terras, dat ook als aanlegsteiger dient.

Terras Top 100 2014 nr. 95: Van der Valk 
Hotel Leiden, 
Leiden

Gasten zonder bootje moeten eerst het hotel door. De tafels en stoelen staan deels onder zwarte parasols. Fraaie olijfbomen zorgen voor de decoratie. Alle medewerkers lopen in bedrijfskleding. Dit is geen terras waar het uitbundig aan toe gaat, maar waar de gast wel uitermate correct en vriendelijk wordt geholpen. Op alle tafels staan de menukaarten keurig in de houder, geflankeerd door een vaasje met daarin een verse bloem. Drankjes worden voor de helft aan tafel uitgeschonken, en tafeltjes die leegkomen worden vrijwel meteen afgeruimd en klaargemaakt voor de volgende gasten. Geen typisch hotelterras. En dat is positief bedoeld.

 

Haagse Schouwweg 14

www.hotelleiden.nl

Reageer op dit artikel