artikel

Koffie Top 100 2014 nummer 51: Spaarne 66, Haarlem

Café

Dit Haarlemse familiebedrijf doet wat met zijn gasten. Dat komt niet door het interieur en niet door de dynamische ligging aan de Spaarne met zijn langs varende boten. Er hangt een warme, gastvrije sfeer. Daar zorgt het team van Spaarne 66 voor.

Koffie Top 100 2014 nummer 51: Spaarne 66, Haarlem

Het vrouwenbedrijf wordt gerund door moeder Marianne Lemmers en dochters Kim, Sophie en Laura.

Barista van dienst is Hanna Tuytel. Ze werkt gedisciplineerd en efficiënt.

Om constante kwaliteit van de cappuccino te waarborgen wordt consequent warme melk uit de kan op de espresso geschonken en vlak daarna met behulp van een lepel een derde schuim geschonken. Resultaat: een stevige en dikke schuimlaag. Het ijskoude glas water dat ze bij de espresso serveren, is verkoelend, maar slecht voor je smaakpapillen.

Brander: Peeze;
machine: Cimbali;
melk: Arla biologisch;
koffie (lungo) € 2,10; espresso € 2,10; cappuccino € 2,40.

Spaarne 66, Haarlem
Spaarne66.com