artikel

Café Top 100 2015 nr.16: De Beyerd, Breda

Café

Vijf jaar nadat De Beyerd voor de tweede keer werd gekroond tot Café van het Jaar stoomt het bedrijf van de familie De Jongh wer stevig op richting de top-10. Dit jaar is het zelfs de snelste stijger. De aantrekkingskracht van dit biercafé, annex restaurant en brouwerij is moeilijk te duiden, maar onmiskenbaar aanwezig.

Café Top 100 2015 nr.16: De Beyerd, Breda

Zelfs op een grijze maandagavond in september zit het café bomvol. Vrijwel alle aanwezigen genieten van mooie glazen speciaalbier waarvan een belangrijk deel in eigen huis is gebrouwen. De gebreide en kleurige hoesjes over de barkrukken geven het interieur een bonte aanblik. Achter de bar inmiddels de derde generatie De Jongh. Ervoor is ‘nestor’ Piet nog met regelmaat te vinden. Actief ondernemerschap is het credo. Het café organiseert zich suf aan bierweken, proeverijen en optredens. Het belangrijkste kenmerk is de open houding van de gasten, waardoor ook nieuwkomers zich snel welkom voelen. Zij een rondje, jij een rondje en het is zomaar laat.

Eigenaren: Piet, Mikel en Orson de Jongh
Site: Beyerd.nl

Prijs: fluitje € 2,40 / koffie € 2,40

Reageer op dit artikel