artikel

Café Top 100 2015 nr. 53: Hofsteenge, Grolloo

Café

Hofsteenge behoort tot de vaste waarden in deze lijst. Stabiel familiebedrijf met een lange historie die we al vaker aanhaalden. Beroemd doordat het in de jaren zestig de Nederblues in het zadel hielp.

Café Top 100 2015 nr. 53: Hofsteenge, Grolloo

Want in Grolloo streken Cuby and the Blizzards neer in een oude boerderij. Kwamen ze laat terug van een optreden dan stond bij Hofsteenge nog een pannetje soep klaar of werden de kleren gewassen. Zanger Harry Muskee overleed in 2011, maar de herinnering blijft, dankzij foto’s aan de wand en een bronzen borstbeeld tegenover dit dorpscafé. Waar ook prima gegeten kan worden en natuurlijk gefeest en vergaderd. Er zijn meerdere zalen beschikbaar. 
’s Zomers is het café een populaire aanlegplaats voor de vele fietstoeristen in de regio. Eigenaar John Hofsteenge is een sympathieke uitbater, die alles onder controle heeft en snapt dat je actief moet blijven om gasten te trekken. Optredens, party-avonden en zomerfeesten. Het kan hier allemaal.

Eigenaren: John en Germaine Hofsteenge Site: Hofsteengegrolloo.nl

Prijs: fluitje € 2,10 / koffie € 2

Reageer op dit artikel