artikel

Terras Top 100 2015 nummer 19 De Buren, Apeldoorn

Café

Blij worden we van ons bezoek aan De Buren in Apeldoorn. Want dat is meer dan goed bevallen. Als we aankomen bij het Leierplein in de Gelderse gemeente, krioelt het van terrasgasten.

Terras Top 100 2015 nummer 19 De Buren, Apeldoorn

Verschillende terrassen liggen gebroederlijk naast elkaar en als je niet oppast zit je op een ander terras dan dat waarvoor je kwam. Wij passen gelukkig goed op en gaan zitten op het terras De Buren. Café & Tapas staat er bij de naam en die laatste vinden we nadrukkelijk terug op de kaart.

Daarnaast richt De Buren zich op cocktails. Je kunt zelfs workshops volgen, om zo zelf je mojito en je caipirinha bij elkaar te haken. Maar wij komen voor het terras. Het eerste wat in alle drukte opvalt: alle tafels en stoelen zijn onbeschadigd en – in het geval van de tafels – netjes ingedekt. Je moet je onderscheiden op een druk plein als dit, en dat lukt aardig. Wat heet, het levert dit topterras gewoon een notering in de top-20 op. En we kunnen niet anders concluderen dat dit gerechtvaardigd is.

Reageer op dit artikel