artikel

Terras Top 100 2015 nummer 26 Fanfare, Giethoorn

Café

Vandaag de dag is Giethoorn een toeristische hot-spot met bezoekers uit binnen en buitenland. Fanfare slaagt er in al deze gasten van buitenaf een warm gevoel van een hartelijk welkom te geven.

Terras Top 100 2015 nummer 26 Fanfare, Giethoorn

Het is alweer bijna zestig jaar geleden dat Giethoorn diende als decor voor de film Fanfare. De film van Bert Haanstra over twee rivaliserende muziekkorpsen zette het Venetië van Nederland op de kaart. Al werd er destijds een fictieve plaatsnaam gebruikt: Lagerwiede. Desondanks is het allesbehalve verwonderlijk dat er bij het gelijknamige grand café nog wordt verwezen naar de klucht uit 1958 middels zwart-wit foto’s aan de wanden. Hier vond zelfs een deel van de opnamen plaats.

Vandaag de dag is Giethoorn een toeristische hot-spot met bezoekers uit binnen en buitenland. Fanfare slaagt er in al deze gasten van buitenaf een warm gevoel van een hartelijk welkom te geven. Het terras ligt fraai naast de zaak. Op alle tafels en bloemetje. Als we de koffie bestellen vraagt de medewerkster of we er iets bij wensen. Vlot soms ze vervolgens meerdere gebaksoorten op. Als ze even later de cappuccino en het appelgebak op tafel zet, plaatst ze er ook een weckpotje met snoepjes naast. Een leuk detail.

Binnenpad 68
www.fanfaregiethoorn.nl

Reageer op dit artikel