artikel

Terras Top 100 2015 nummer 28 Oranjeplaat, Arnemuiden

Café

De laatste jaren is Oranjeplaat een vaste waarde in deze lijst. Dit is geen terras waar je toevallig langs komt lopen. Het terras, gevestigd tegenover de jachthaven en in een opvallend pand, vraagt er om ontdekt te worden. Is dat eenmaal het geval, dan wordt al snel duidelijk dat er hier een zorgvuldig terrasbeleid wordt gevoerd.

Terras Top 100 2015 nummer 28 Oranjeplaat, Arnemuiden

Alles oogt verzorgd. Er is niet bezuinigd op kwaliteit van tafels en stoelen en ook het personeel weet duidelijk wat het moet doen. ‘Als ze ons opnieuw welkom heet maar ziet dat we nog in de menukaart kijken, maakt ze excuses − ‘Sorry, ik ben wel heel erg snel’ − en laat ons nog even met rust. Even later geeft ze enthousiast uitleg over een paar gerechten.

De combinatie van vriendelijkheid en enthousiasme is een leuke. We houden het bij een tosti, maar deze is wel bovengemiddeld lekker en met zorg klaargemaakt. Zelfs het blaadje sla is er mooi tegenaan geschikt, net als de olijven en de tomatenschijfjes. Van iets ‘gewoons’ als een tosti maak je zo in een handomdraai iets bijzonders. Van terrasbezoek wordt zo een belevenis gemaakt.
Muidenweg 1
www.restaurantoranjeplaat.nl

Reageer op dit artikel