artikel

Terras Top 100 2015 nummer 36 Strandzuid, Amsterdam

Café

Aan het Europaplein in de hoofdstad vinden we het ruime terras van Strandzuid. Het bestaat uit verschillende delen: een bierterras met vijftig verschillende speciaalbieren op fles en tap, een ‘gewoon’ terras aan het water, strandstoelen in het zand en loungeplekken met wat meer privacy.

Terras Top 100 2015 nummer 36 Strandzuid, Amsterdam

De inspiratie voor dit alles komt van Duitse biergartens en internationale beachclubs. Het terras is ruim opgezet en daardoor maakt het personeel flink meters. Ze lijden er niet onder. Ze zijn vriendelijk en staan, zodra we plaatsnemen, aan tafel met een vriendelijke groet en dito uitstraling. Maar het gaat verder: ze nemen in het voorbijgaan telkens lege glazen mee en als we om Spa vragen wordt eerst gemeld dat ze Sourcy hebben voordat de bestelling wordt ingevoerd. Daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. En ook
hiermee houdt het nog niet op. Wanneer we een willekeurige medewerker aanspreken om de rekening, wordt die ter plekke opgemaakt. Service van een hoog niveau en een flinke pluim dus voor dus voor Strandzuid.

Reageer op dit artikel