artikel

Terras Top 100 2015 nummer 49 De Smulpot, Den Burg

Café

De gelukkige mystery visitors die dit terras krijgen toebedeeld, mogen met de boot naar Texel. Daar ligt Den Burg. Het grootste dorp van het eiland biedt onderdak aan de helft van het aantal inwoners en belangrijker: De Smulpot, eigendom van de fanatieke horecaman Dave Huizinga.

Terras Top 100 2015 nummer 49 De Smulpot, Den Burg

De verhalen vooraf zijn lovend, wij willen het graag met eigen ogen aanschouwen. Als we aankomen ziet het terras er knus uit. Aan beide kanten van het straatje is het terras opgebouwd. Er is altijd een deel in de zon en een deel in de schaduw. Zelfs op koude dagen kun je hier goed buiten zitten, dankzij terrasverwarming en dekens. En we zijn op Texel, dus die laatstgenoemde zijn uiteraard schapenvachten, wat ook zorgt voor een sfeervolle aankleding.

Regelmatig komt de medewerkster naar buiten en zet alle spullen weer recht. Het terras wordt steeds in orde gemaakt. Het ziet er piekfijn uit. Tijdens haar werkzaamheden is de medewerker bijna onzichtbaar, maar toch weet ze de klant een goed en welkom gevoel te geven. Chapeau voor haar!

Binnenburg 5
www.smulpot.nl

Reageer op dit artikel