artikel

Terras Top 100 2015 nummer 52 Barrera, Leiden

Café

Al sinds 1968 ligt café Barrera op een prachtig plekje in Leiden: aan het statige Rapenburg met het terras aan het water. Gasten die hier komen zijn dagjesmensen, studenten en ook locals. Kortom, een fijne mix, waardoor iedereen
zich snel thuisvoelt.

Terras Top 100 2015 nummer 52 Barrera, Leiden

Zo ook wij. We strijken op een zonnige zaterdag neer op het schone, goed verzorgde terras. Aan de brugleuning vrolijke bloemen. Het is lekker druk, maar desondanks merkt de medewerker ons snel op. Vriendelijk lachend benadert ze ons, neemt de bestelling snel en correct op en serveert die ook ook zo uit. We voelden ons al thuis, daar doet deze serveerster nog mooi een schepje bovenop. Fijn hoor!

Ook aan het eind van ons bezoek verloopt alles soepel. Om te pinnen hoeven we gelukkig niet naar binnen te lopen. Als we weglopen, zien we dat onze tafel snel gereed wordt gemaakt voor nieuwe gasten: afruimen en schoonmaken. Stoelen rechtzetten en de tafel is weer klaar voor de volgende gast. Genieten is in Leiden geen kunst, het is een fijne stad. En bij Barrera is het helemaal een fluitje van een cent.

Rapenburg 56
www.cafebarrera.nl

Reageer op dit artikel